زبان فارسی

گردآوری مطالب :اسفندیار آقاجانی

زبان فارسی

گردآوری مطالب :اسفندیار آقاجانی

تحریف نام های تالشی

قابل توجه اداره راه و ترابری تالش

لطفاً تحریف نام های تالشی را متوقف کنید

زمانی که ماهنامه تالش منتشر می شد، بارها در یادداشت هایم درباره تحریف نام های اماکن مختلف تالش مطالبی کوتاه و بلند نوشته ودرباره خطرات فرهنگی این تحریف ها تذکراتی داده بودم. اما گویا قرار نیست چنین کاری برای نام های تالشی متوقف شود. البته این موضوع فقط مربوط به شهرستان تالش نیست و تالشان شهرستان های دیگری چون فومن و ... نیز با این موضع دست و پنجه نرم می کنند. نکته ای هم جای تاسف دارد این است که مطبوعات منطقه تالش به این موضوعات اهمیتی نمی دهند و گویا نمی دانند که یکی از وظایف فرهنگی شان نقد عملکرد ادارات متعدد است.

یکی از اداراتی که معمولاً اقدام به تغییر نام اماکن و روستاها و ... کنار جاده ها می کند، اداره راه است. این اداره با نوشتن نام های تحریف شده و غیر واقعی بر روی تابلوهای خود و نصب آن ها در کنار جاده های منطقه به این موضوع اقدام نموده است . در زیر تابلوهایی را که در کنار جاده کنار گذر (اتوبان) تازه ساخت اسالم نصب شده اند، می بینید. در این تابلوها نام روستاهایی چون کلَسرا(کلَه سرا) kəlasərā   به صورت کَلِّسَرا (کَلِّه سرا) kalleh sara  درآمده است. کل kəl یعنی کوره زغالپزی و سرا  sərā هم همان سَرا در زبان فارسی است. اگر چه  سرا در زبان تالشی معنای حیاط و بیرون را هم دارد. و در نام هایی چون خالَسرا و چالَسرا و ... هم دیده می شود. اما این که نام کل kəl به یک باره به   شکل کَلِّه kalleh  در می آید؛جای پرسش دارد.

 

 

همچنین در این تابلوها  نام روستای جَنگَمیرَه  jangamira  به شکل جَنگمیرِه  jangmireh  در می آید.

 

 

 

خَلیفِه آباد xalife ābād   به شکل خَلیف آباد khalifabad  می شود و ... اگر چه نام اصلی و تالشی اش خَلفَه آواد  xalfaāvād  است، اما همان نام رسمی و فارسی شده اش را نیز که در واقع ترجمه شده نام تالشی اش است، هم درست ننوشته اند. خَلفَه به معنای خَلیفه می باشد و این نام برگرفته از نام خانواده هایی ست که در بین مردم به خلیفه مشهورند و ...

 

در این تابلو ها کَشَوَ kašava  که نام محلی روستای کَشاوَر kašvar  (کشاور محله ) می باشد به شکل کِشاوَر محله keshavar mahalle  در می آید و .... مابقی را خودتان قضاوت کنید. 

 

 

 امیدوارم مسئولین محترم ضمن توجه به نقایص فنی زیاد  و کمبود های موجود این کنارگذر و رفع این عیوب و نقایص به تحریر دوباره تابلوها بپردازند و با این کار نام نیکی از خود در تاریخ تالش برجای بگذارند.

 

 منبع:
http://www.taleshshenasi.blogfa.com/post-153.aspx

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.